🍀Zo Verbeter jij de Gezondheid van je Darmen (+ dit zijn de voordelen)

Natuurlijk Presteren logo

Natuurlijk Presteren

Sent on 19 June 2024 04:01 AM

Text Summary Of This Email

Natuurlijk Presteren logo
Het optimaliseren van de darmflora + de voordelen
Vandaag wil ik je wat meer vertellen over een onderdeel van onze gezondheid, wat vaak over het hoofd wordt gezien en waar veel mensen nog maar weinig over weten: de darmflora.
Weet je daar al het een en ander over, ?
De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacterin die in je darmen leven. Er zijn ongeveer 10 keer meer bacterin in je lichaam dan lichaamscellen.
Dit komt neer op ongeveer 2 kg aan bacterin die continu in je darmen aanwezig zijn.
Deze bacterin helpen je lichaam bij het afbreken van voedsel, maken waardevolle stoffen zoals vitaminen, antioxidanten, korte-keten vetzuren en zelfs neurotransmitters, die belangrijk zijn voor je mentale gezondheid (serotonine, dopamine, GABA, etc.).
Hoe hoger de diversiteit in je darmflora is, hoe beter dat is voor je gezondheid. Iedere bacterie heeft ook weer een andere behoefte aan voeding.
Wanneer je gevarieerder eet, neemt het aantal verschillende bacterin in je darmflora toe.
Vooral in de eerste levensjaren van een mens is een gevarieerd dieet erg belangrijk.
Zo blijkt o.a. uit een recente studie dat kinderen die tijdens hun eerste levensjaren een gevarieerd dieet kregen, minder kans hebben op allergien op latere leeftijd. (Bron)
Een eenzijdig, bewerkt voedingspatroon zorgt er juist voor dat de diversiteit van je darmflora afneemt.
Hoe meer troep je eet en hoe eenzijdiger je voedingspatroon is, hoe schadelijker dit is voor de bacterin in je darmen.
Dit kan o.a. zorgen voor:
Darmproblemen
Mentale klachten
Allergien
Eetbuien
Hoog cholesterol
Brain fog
Het goede nieuws is dat je door gevarieerd te eten (groenten, fruit, noten, zaden, duurzaam vlees, wilde vis, schaal- en schelpdieren, eieren, biologische zuivel en kruiden) ervoor kunt zorgen dat je de diversiteit van je darmflora sterk kunt verbeteren.
Daarnaast is ook de hoeveelheid vezels die je per dag binnenkrijgt erg belangrijk voor een gezonde darmflora.
Bacterin gebruiken (oplosbare) vezels namelijk als voeding. Dit worden dan prebiotische vezels genoemd.
Ook is er probiotische voeding. Dit is voeding die gefermenteerd is, waardoor het rijk is aan allerlei bacterin die goed zijn voor de werking van je darmen. Voorbeelden hiervan zijn:
Zuurkool (ongekookt)
Gefermenteerde zuivel (ongepasteuriseerd)
Kaas (rauwmelks, ongepasteuriseerd)
Natto / Tempeh / Miso (ongepasteuriseerd, kies altijd voor bio)
Kimchi (ongepasteuriseerd)
Het eten van ongepasteuriseerde voeding kan bij mensen met een zwakkere gezondheid een klein risico met zich meebrengen dat je er ook ziek van kunt worden.
Ten slotte kun je de darmflora ook snel verbeteren door een probioticum te gebruiken.
Dit is een maagzuurresistente capsule (zorgt ervoor dat bacterin levend in je darmen komen), met daarin een hoge dosering verschillende soorten goede bacterin.
Je neemt dan dagelijks 3 capsules Probiotica Premium, gedurende 2 4 weken. In de tussentijd kun je werken aan het variren van je voedingspatroon.
Maar wat zijn nou precies de voordelen van een gezonde, diverse darmflora?
1. Ondersteunt een gezonde stoelgang:Een evenwichtige darmflora bevordert een regelmatige stoelgang, wat essentieel is voor het verwijderen van afvalstoffen en toxines.
2. Belangrijk voor de mentale gezondheid: Steeds meer studies tonen aan dat er een sterke verbinding is tussen onze darmflora en onze mentale gezondheid, inclusief het humeur, de cognitieve vaardigheden en stressbestendigheid.
3. Ondersteunt hart- en bloedvaten: Een diverse darmflora kan helpen het cholesterolgehalte in balans te brengen en ondersteunt daarmee de gezondheid van hart- en bloedvaten.
4. Biedt verlichting bij darmproblemen:Goede bacterin kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van bepaalde darmproblemen, zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS).
5. Helpt het immuunsysteem versterken:Een sterke darmflora ondersteunt het immuunsysteem, wat je beter beschermt tegen ziektes en infecties.
6. Helpt bij gewichtsbeheersing: Er zijn aanwijzingen dat een gezonde darmflora kan helpen bij het beheersen van je gewicht en het verminderen van het risico op obesitas.
Een gezond gevarieerd dieet is de beste en meest duurzame methode om dit te doen.
Een probioticum supplement raad ik aan voor snel resultaat op korte termijn of wanneer je gebonden bent aan dieetrestricties, waardoor je niet gevarieerd kunt eten.
Ons probiotica supplement bevat 9.6 miljard bacterin uit 10 effectieve bacteriestammen, samen met prebiotische vezels, glutamine en vitamine C.
Stuur de e-mail ook gerust door naar vrienden, kennissen en familieleden!
Groetjes,
Jochum van Natuurlijk Presteren
PS. krijg je deze mail van iemand doorgestuurd? Schrijf je dan in viadeze link. Je mist dan nooit meer een e-mail van mij.
Onze populairste producten al weleens bekeken?
Image of Serobooster
Serobooster
24.00
Meer info
Image of Healthboost Green Juice
Healthboost Green Juice
44.00
Image of Testobooster
Testobooster
Image of Nachtrust & Stemming
Nachtrust & Stemming
19.95
Bekijk hier meer dan 3650 reviews.
Heb je vragen? Bekijk dan onze klantenservice-pagina of reageer gewoon op deze email en stel je vraag. We beantwoorden je vraag op werkdagen binnen 48 uur.
Facebook
Instagram
Wil je deze mails niet meer ontvangen? Schrijf je dan uit via de volgende link. Unsubscribe.Natuurlijk Presteren Ramgatseweg 11H Raamsdonksveer, Noord-brabant 4941VN
✉️ Never Miss The Latest Emails From Natuurlijk Presteren

We will email you when we find new emails. No spam ever. 😊